Работилница за кукли отвори врати в ОДЗ „Зора“ – Червен бряг

20.11.2015 7:24

20.11.zora1

За осма поредна година Джуниър Ачийвмънт България е организация домакин на Световната седмица по предприемачество за страната ни. През 2015 г. тя се провежда в периода 16-22 ноември, с редица събития, в които ДАБ е организатор или участник. В основата на програмите на Джуниър Ачийвмънт е формирането на бизнес умения и икономически знания у подрастващите, с цел подобряване качеството на живот. Училища и детски градини в цялата страна се включват в инициативата с открити практики и уроци.

20.11.zora2
Вчера в ОДЗ „Зора“ – Червен бряг, филиал „Мир“, гр. „Пчелица“ 5-6 г. се проведе открита практика на тема „В света на куклите“. Официални гости на събитието бяха представители на Община Червен бряг и читалищата в града, както и директори и учители от училища и детски градини. Под ръководството на бизнес консултант Паунка Христова, ментор Рени Христова и старши учител Мариана Гачева децата пренесоха гостите в динамичната, творческа и финансова атмосфера на четири отдела за изработване на кукли за куклен театър.
С бързина и сръчност майсторите на кукли превърнаха дървените лъжици, пръчките, шпулите и парченцата плат в една необикновена феерия и тържество на изкуството. „Работниците“ във всеки отдел сами определиха стойността на ръчно изработените кукли според вложените в тях материали и труд. Те показаха на практика как отпадъчните материали могат отново да се върнат в употреба, без да замърсяват околната среда. Малките предприемачи демонстрираха знания и умения за работа в екип и оценяване на труда в парична себестойност. Куклите бяха продадени на присъстващите, а със събраните средства децата ще посетят истински куклен театър в град Габрово.

20.11.zora3
За своите лични успехи и добро представяне „майсторите на кукли“ получиха специален сертификат от изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт-България Милена Стойчева. Сертификатите бяха връчени на специална церемония от заместник кмета на Община Червен бряг Вергиния Василева.

20.11.zora4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: