Любители на астрономията от Плевенско с покана за конкурс за лого на Международната олимпиада през 2016 г.

20.11.2015 9:06

astro konkurs

Националната комисия за организиране и провеждане нa олимпиадата по астрономия обявява конкурс за лого на XXI Международна олимпиада по астрономия, която се планира да се проведе в нашата страна през 2016 г. Това информират от Регионалния иснпекторат по образованието в Плевен.

Конкурсът е открит за всички желаещи, като особено се насърчават да участват в него настоящи и бивши кръжочници по астрономия в народните астрономически обсерватории и училищните клубове по астрономия, настоящи и бивши участници в националната и международната олимпиада по астрономия, активни астрономи любители.

В конкурса може да се участва с идейна скица и описание на логото, без авторско художествено изпълнение, или с готов проект за лого, направен самостоятелно от автора на идеята.

Изисквания към идеята или готовия проект, както и къде да бъде изпратен той, може да прочетете ТУК.

Идеите ще бъдат оценявани от комисия, включваща членове на националната комисия и експерти художници. Краен срок за представяне на идеите – 30.XI.2015 г.

Информация за протичането на конкурса ще бъде публикувана в сайта на Националната олимпиада по астрономия: http://astro-olymp.org. Резултатите ще бъдат обявени пак там до 10.XII.2015 г. Авторите на най-добрите идеи ще получат награди.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: