Икона на Свети Георги подари Георг Спартански за 55-годишнината на НУИ – Плевен

20.11.2015 19:19

20.11.nui1

С тържествен концерт под мотото „55 години докосваме бъдещето“ тази вечер в драматично-куклен театър „Иван Радоев“ Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен отбеляза своята 55-годишнина. Сред официалните гости на празник бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, акад. Любен Досев – директор на Департамента за езикова и специализирана подготовка към АМТИИ – Пловдив, Владимир Величков – преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, музикант и композитор, участник в множество проекти със световноизвестни музиканти, председателят на Училищното настоятелство на НУИ Петя Василева. Поздравителен адрес за годишнината на школото бе изпратен от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

20.11.nui2
Бившите и настоящи възпитаници и преподаватели на НУИ „Панайот Пипков“ бяха приветствани от кмета Георг Спартански, който отгбеляза, че не годините, а духът имат значение. 55 години са две пълни петици – стремете се към две пълни шестици, а пък аз ви обещавам, че за 100-годишнината отново ще бъда ваш гост, с чувство за хумор посочи Спартански. Кметът отбеляза, че ако има нещо, с което страната ни може да се гордее в последните години, това са хората на духа и изкуството. Вие сте нашата гордост, нашето упование и нашето бъдеще, обърна се към учениците от НУИ, изразявайки убеждение, че те ще продължат както досега да разнасят славата на Плевен по целия свят. Бъдете горди, че сте българи и че сте европейци, пожела той на талантливите възпитаници от Музикалното.
Както подобава на рожден ден, Георг Спартански подари на директора на НУИ „Панайот Пипков“ Жечка Димитрова икона на Свети Георги Победоносец. „Избрал съм я, защото Свети Георги е символ и на Плевен. Желая ви да успявате, да побеждавате и винаги да сте с готовност да победите ламята, тоест пошлото, с което всички ние се борим“, каза още Спартански.

20.11.nui3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: