Изложба, посветена на Иван Вазов, наредиха в Историческия музей в Кнежа

16.11.2015 17:07

muzei kneja

В галерията на Исторически музей – Кнежа бе открита юбилейна изложба на Къща – музей „Иван Вазов”, посветена на 165-годишнината от рождението на патриарха на българската литература и 80 години от създаването на къщата – музей. Изложбата включва 16 тематични табла с информация и снимков материал и предизвика силен интерес сред жителите на града, информират от Историческия музей.

С тази инициатива музеят се включи в националните чествания на годишнината от рождението на Вазов като индивидуалният принос бе с изнасяне на рецитал, есета и презентация, посветени на автора, а в отделен кът бяха подредени и илюстрации към творби на Вазов и негов портрет.

В програмата активно участие взеха учениците от VIII кл. към ОУ „Васил Левски” гр. Кнежа, с класен ръководител Силвия Митева. Под ръководството на г-жа Митева и Цветина Иванова, директор на музея, бе изнесен поетичен рецитал като учениците с участието на Борислава Станкулова, Ния Реселчаска, Гергана Пейчовска, Ния Фенг, Теодора Каменополска, Медиха Акселова, Василена Димитрова и Любомир Митев.

Учениците Гергана Димитрова, Малина Димитрова, Юзелим Комаревска, Пламен Генов, Ния Фенг, Илиана Шиляшка, Василена Петрова подготвиха чудесни рисунки, а Михаела Младжова – тематична презентация. Борислава Станкулова и Боряна Максимова, ученичка от ПГЗ „Стефан Цанов” прочетоха своите емоционални есета, посветени на автора. На финала, всички участници получиха сертификати от Исторически музей и малък подарък, с пожелание да следват примера на възрожденските писатели и поети.

Снимка: Исторически музей – Кнежа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: