Звездите на българския бокс се събират в Плевен следващата седмица

13.11.2015 8:58

13.11.box

Най-силните боксьори на България идват в Плевен за I кръг от Държавния лично-отборен шампионат за мъже и Купа България, които ще се проведат от 17 до 21 ноември. Очаква се на ринга да се качат световният шампион Детелин Далаклиев, европейският шампион Даниел Асенов – Тайсъна, носителят на купа „Странджа“ Симеон Чамов, медалистът от ЕП Тинко Банабаков, призьорът от международни първенства Радослав Пантелеев. Това съобщи старши-треньорът на БК „Спартак – Плевен“ Георги Тончев и уточни, че надпреварата ще се проведе във волейболната зала на комплекс „Спартак“, а официалното откриване е насрочено за 16:00 часа във вторник. Ще участват отбори от цялата страна, ще мерят сили повече от 150 боксьори.
„Ще бъде труден турнир с много оспорвани мачове. Надяваме се, че ще се представим добре и ще защитим традициите на отбора по бокс на „Спартак – Плевен“. Не трябва да забравяме, че бяхме наказани с лишаване от домакинство за последните две години и сега подновяваме участието си“, коментира Георги Тончев.
По предварителна информация, боксов клуб „Мизия“ с президент Александър Владимиров също ще излъчи свои състезатели. Файтърите на „Скорпион“ обаче няма да участват, тъй като се подготвят за международен турнир през декември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: