Апелативният съд в Търново потвърди: 15 години затвор за убиеца на Влади, Ники и Цвети

13.11.2015 9:57

13.11.as

Със свое решение тричленен състав на Апелативен съд – Велико Търново потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд, с която Хуриет Сюлейманов, убил трима студенти от Плевен при катастрофата край Луковит на 5 май миналата година, е признат за виновен. Ще припомним, че Сюлейманов бе осъден от Ловешкия съд на 15 години при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип. Убиецът, обаче, се укри и все още не е известно местонахождението му.
Делото в Апелативен съд е образувано по жалба от служебния защитник на подсъдимия. Според състава на ВТАС, оплакванията на защитата, че първата инстанция не е оценила важни смекчаващи вината обстоятелства, които имат значение при индивидуализация на наказанието на подсъдимия, се явяват неоснователни. Въззивната инстанция счита, че наказанието в размер на 15 години лишаване от свобода, представляващо максимума на наказанието определено от законодателя, е справедливо и отговаря напълно на обществената опасност на деянието и дееца.
То е определено правилно по правилата на чл. 54 от НК, като съдът приема, че не е налице нито едно смекчаващо вината обстоятелство, поради което и атакуваната присъда на Ловешки окръжен съд е потвърдена изцяло.
Решението подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: