Младежи от 16 държави си дадоха среща в Деня на народите на МУ-Плевен (фотогалерия)

12.11.2015 19:06

ID 3

Младежи от 16 държави си дадоха среща тази вечер в Плевен. Това стана възможно по време на традиционния Ден на народите (International Day), организиран от Медицински университет – Плевен.

Сцена на тази пъстра среща бе Спортната зала „Проф. д-р Недко Кючуков“ при МУ-Плевен. Тук българските и чуждестранните студенти показаха своята  традиционна кухня, бит, история, народни песни и танци. Цялата зала тази вечер бе изпълнена с аромата на уханни ястия, със смеха, песните и танците на десетки млади хора, дошли от различни кътчета на света в Плевен.

Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти на висшето училище, чиято цел е да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури на родните си държави. Българските и чуждестранните студенти вярват, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни и по-лесно ще живеят и учат заедно.

ID 5

За първи път в организацията и програмата на събитието са участвали над 200 чуждестранни студенти от 16 държави – Великобритания, Гърция, Испания, Непал, Индия, Пакистан, Обединени Арабски Емирства, Нигерия, Казакстан, Бангладеш, Турция, Германия, Италия, Шри Ланка, Япония и България.

И тази година с подкрепата на Академичното ръководство в лицето на проф. д-р Славчо Томов, ректор на МУ-Плевен, и проф. Ангелина Стоянова, зам.-декан за чуждестранните студенти на Факултет „Медицина“, Денят на народите е посветен на благородна кауза. Събраните средства от такса вход и дарения ще бъдат предоставени на домове за деца, лишени от родителски грижи.

ID 2

По време на миналогодишното издание на международната среща са били събрани над 1800 лв. Те са били използвани за коледни подаръци за малчуганите от дом „Детелина”.

Очаквайте подробности около проведения конкурс в рамките на Деня на народите и събраната сума за благотворителност. Вечерта ще продължи до 23,30 часа, така че има все още време да се включите. 

Снимки: „Плевен за Плевен”

ID

ID 11

ID 10

ID 9

ID 8

ID 7

ID 6

ID 1

ID 4

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: