ЦРД – Плевен обяви 12-ото издание на конкурса „Моето коледно послание“

10.11.2015 14:14

10.11.crd

Центърът за работа с деца в Плевен обяви Дванадесетият общински конкурс за детско литературно творчество, рисунка и коледна картичка на тема „Моето коледно послание” 2015. В Раздел І „Литературно творчество” участниците ще се състезават в три възрастови групи: І група – до 10 години, ІІ група – от 11 до 14 години, ІІІ група – от 15 до 19 години. Във всяка възрастова група ще бъдат отличени по трима най-добре представили се млади творци. Всеки участник в конкурса може да представи до две стихотворения, два разказа или едно есе.
В Раздел ІІ „Изобразително изкуство” при рисунките участниците ще се състезават в четири възрастови групи: І група – от 5 до 7 години, ІІ група – от 8 до 10 години, ІІІ група – от 11 до 14 години, ІV група – от 15 до 19 години. Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени по две награди и две поощрения. Участниците в конкурса могат да представят до две рисунки, изпълнени в свободен формат и техники. При коледните картички участниците ще се състезават също в четири възрастови групи: І група – от 5 до 7 години, ІІ група – от 8 до 10 години, ІІІ група – от 11 до 14 години, ІV група – от 15 до 19 години. Условията са: формат на паспартуто – ½ А4 или ¼ А4, техники и материали – по избор, а критериите за оценка са тематичност, оригиналност на идеята, естетичност, умение за боравене с материала, самостоятелност. Творби, неотговарящи на условията, няма да бъдат допуснати до журиране.
В навечерието на Коледа – на 16 декември от 18.00 часа в зала „Катя Попова” всички участници в конкурса ще могат да присъстват на празничен концерт, на който ще бъдат обявени и наградени най-добрите автори на литературни творби, рисунки и украшения.
Крайният срок за представяне на творбите в Център за работа с деца-Плевен е 7 декември 2015 г. Към тях прибавете и нужната информация: трите имена, години, клас, училище, телефон за обратна връзка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: