Мартин Митев бе избран за председател на Общински съвет – Плевен

10.11.2015 17:27

mitev

Мартин Митев бе избран днес за председател на Общински съвет – Плевен. Това стана по време на първото тържествено заседание на новоизбрания местен парламент на Плевен. То се проведе в зала „Плевен” на Областна администрация. В началото избраният кмет на община Плевен Георг Спартански, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва.

Председателството на първото заседание бе поето от най-възрастния съветник – в случая това бе Христофор Дочев от ПП „Глас народен”. Бе избрана петчленна комисия от съветници с председател Пепо Петков и членове – Анжела Георгиева, Петя Василева, Методи Петков, Христомир Христов, която да проведе тайния избор за председател на ОбС-Плевен.

komisiq ObS

Бяха направени само две номинации за председател на местния парламент на Плевен – на Мартин Митев, издигнат от ПП ГЕРБ и на Антон Георгиев, от Коалиция за промяна (БСП и ПК „Тракия”).

След тайно гласуване и отчитане на направения вот бе обявено, че от 40 гласували съветника, тъй като Адриан Асенов от „Атака” се отказа да участва във вота, 33-ма подкрепиха кандидатурата на Мартин Митев, петима на Антон Георгиев, имаше и две невалидни бюлетини.

glasuvane

„Нека въпреки идеологическите различия да не изпълваме започващия мандат с дребнотемия, нека правим политики, да бъдем сред хората, да разговаряме с хората, да си подадем ръка и още от утрешния ден да се хванем за работа и да изграждаме новия Плевен”, призова в първото си изказване като председател на Общинския съвет Мартин Митев.

Веднага той направи и първото предложение – за избор на временна комисия, която да изработи Правилник за дейността на Общинския съвет. Местните парламентаристи решиха комисията да е от седем членове с председател Дарин Ангелов, който в предишния мандат бе председател на ОбС-Плевен. В комисията влизат още Пепо Петков, Марияна Илиева, Ленко Дайчев, Бойко Тодоров, Стефан Петков и Бойко Янчев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: