Стартира подписката за референдума на Слави Трифонов! Вижте къде в Плевен можете да я подкрепите!

09.11.2015 17:40

10.11.slavi trifonov

В два пункта в Плевен от утре ще се събират подписи в подкрепа на инициативата за провеждане на референдум, обявена от Слави Трифонов на 26 октомври в „Шоуто на Слави”. Вече е създаден и Инициативен комитет /ИК/. Събирането на подписи ще продължи 3 месеца.

Днес Тошко Хаджитодоров, Иво Сиромахов и Филип Станев, част от екипа на Шоуто, са внесли в деловодството на Народното събрание документи за започването на подписка в подкрепа на общественото допитване.

В Плевен подписите ще се събират на две места – на ул. „Дойран“ 142 – приемна на Гражданско движение „ДНЕС“ (постоянен пункт) и пред Драматичен театър „Иван Радоев“.

Ето и кои са шестте въпроса за референдума:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Снимка: btv.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: