Осъден за опит за убийство в „Кожухарската чешма” край Плевен обжалва присъдата си

08.11.2015 15:18

sad11

Апелативният съд във Велико Търново утре ще разгледа въззивно наказателно дело за опит за убийство в местността „Кожухарската чешма” край Плевен.

С присъда Окръжен съд-Плевен е признал подсъдимия Трифон Д. И. за виновен  в това, че на 02 февруари 2013 г. около 1.00 часа край гр. Плевен в местността „Кожухарска чешма”, в съучастие като извършител с неустановено по делото лице, направил опит умишлено да умъртви Е. Ш. Б. като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини. Магистратите са наложили наказание от 10 години лишаване от свобода.

Със същата присъда първоинстанционният съд е признал Трифон Д. И. за виновен и в това, че на същата дата около 01.00 ч. край гр. Плевен в местността „Кожухарска чешма”, запалил сграда – вилна постройка на стойност 12 991, 09 лева, в едно с имущество на стойност 2 248, 75 лева, собственост на Е. Ш. И. Присъдата за това деяние е 4 години лишаване от свобода.

Съдът е групирал така наложените наказания, като е определил за изтърпяване най-тежкото от тях, а именно 10 години лишаване от свобода, които да се изтърпят в затвор при първоначален строг режим.

Делото в Апелативен съд е образувано по жалба от защитника на подсъдимия. Началото на заседанието утре е в 11 часа, посочват в съобщение от пресцентъра на Апелативен съд – Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: