Над 800 полицаи блокираха за час пътя София – Русе край Плевен

04.11.2015 19:24

4.11.protest1

Над 800 полицаи излязоха на протест тази вечер край Плевен. Началото бе дадено в 18 ч., като за час беше затворен главен път София – Русе в участъка на КАТ – Плевен. Както писахме, недоволството на служителите на реда е породено от планираните законови промени, с които драстично се орязват привилегиите на полицаи, военни, служители на ДАНС, разузнаването и НСО. В протеста се включиха полицаи от всички районни управления в Плевенска област, Свищов и Велико Търново, техни колеги от „Охрана на съдебната власт“, а съпричастност изразиха и представители на Съда и Прокуратурата, цивилни военни от Долна Митрополия.

4.11.protest2
Въпреки срещата на премиера Бойко Борисов с финансовия министър Владислав Горанов и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, след която стана ясно, че промените ще засегнат само новопостъпили служители, Лукан Лазарски, председател на Синдикален алианс „Сигурност“ в МВР, сподели, че полицаите остават непреклонни в исканията си. Частично решение на проблема категорично не ни устройства – не можем да кажем на един служител, който постъпва сега на работа, че няма да получава процент прослужено време, например, категоричен бе Лазарски. Той не скри, че в ОД на МВР – Плевен има доста на брой напуснали служители, като не се ангажира да посочи конкретна цифра. Като служител в Първо РПУ мога да ви кажа, че патрул в управлението са останали 12 човека от 37, даде пример председателят на синдикалния алианс.
Лукан Лазарски каза, че протестите ще продължат по същото време и на същото време в четвъртък и петък, а в неделя плевенските полицаи ще се включат в националния протест в София.

4.11.protest3

 

4.11.protest4

 

4.11.protest5

 

4.11.protest6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: