Пробация ще изтърпи поредният дилър на гласове в Плевенско

03.11.2015 12:08

pari vot 1

Поредният случай за доказан и вече с присъда търговец на гласове бе съобщен днес от пресцентъра на Прокуратурата.

Районен съд-Плевен е одобрил сключено споразумение между Районна прокуратура-Плевен и Васил Диков за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 2 във вр. с чл. 26 от НК. Делото е проведено по реда на бързото производство. 

Със споразумението Васил Диков е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, се посочва в прессъобщението на Прокуратурата. През изпитателния срок осъденото лице ще изтърпи и пробационната мярка задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител  два пъти седмично. Наложено е и наказание лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.

Васил Диков е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление  на 24 октомври 2015 г. в с. Крушовица, област Плевен е дал на две лица имотна облага –  парични суми – съответно 75 лв. и 50 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври 2015 г. местни избори в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет на община Долни Дъбник и кмет на кметство с.Крушовица.

Постигнатото споразумение, което е одобрено от Районен съд-Плевен е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: