Изборният ден в област Плевен започна в спокойна обстановка, 505 полицаи охраняват изборните секции

01.11.2015 6:55

1.11.police

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 6:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК, съобщават от ОД на МВР – Плевен. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 505 полицаи – служители от ОДМВР – Плевен, Зонално жандармерийско управление, Гранична полиция и„Пожарна безопасност и защита на населението”.
Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Плевен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете.
Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.
Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: