АБВ подкрепя кандидатурата на проф.Димитър Стойков за кмет на Плевен

30.10.2015 14:18

petkov i antov

На балотажа в неделя за избор на кмет на община Плевен ПП АБВ заявява своята подкрепа за кандидата на ПП ГЕРБ, проф.д-р Димитър Стойков. Това съобщи днес в пресклуба на БТА в Плевен областният лидер на АБВ Цветан Антов. Мотивите за тази подкрепа са, че в 12-те години преди мандата на проф. Стойков, посочи Антов, Плевен обезлюдя и стана град със затихващи функции.

Ние като град имаме два пътя на развитие – единият е да се върнем в годините, в които нарязахме за скрап пивоварната, Циментовия завод, електро и мотокарния завод, когато Плевен бе практически изведен от работата с евроинструментите и спортът бе ударен по най-тежкия начин”, коментира и зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той добави, че от АБВ в последните 4 години са били сред най-аргументирано критикуващите ръководството на Община Плевен и Общинския съвет. „Това са и годините, в които започна изграждането на депото за тролейбусите, в които се направиха инвестиции в градския транспорт. За съжаление ние не излязохме от кризата в културата. Плевен отсъства от националния културен афиш”, добави още Петков.

Той заяви, че общинските съветници от АБВ ще работят в три основни посоки в местния парламент на Плевен – работа в сферата на културата за възстановяване авторитета и престижа на града; укрепване спортното самочувствие на плевенчани и създаване на атмосфера от съветниците на АБВ в Общинския съвет, в която да се търсят решения.

С подкрепата си за проф.Стойков ние си запазваме възможността да работим силно и енергично с всички произтичащи от това политически стъпки и действия и в Общинския съвет, и в общественото пространство за преодоляване на кризата в тези три направления. Направи се нещо през тези 4 години, много трудно, точно заради отровената атмосфера в Общинския съвет, но се надявам, че с нашите общински съветници, с потенциала, който те имат, ще съумеем да променим атмосферата и да намираме решения”, коментира още Румен Петков. Той призова плевенчани да излязат и да гласуват в неделя, защото изборът е изключително важен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: