ГЕРБ след първия тур на изборите в община Плевен – 11 кмета в селата и 10 съветника в местния парламент

27.10.2015 15:11

27.10.gerb

На първия тур на местните избори в община Плевен ПП ГЕРБ спечели кметове в 11 населени места. Това обобщи днес председателят на общинския предизборен щаб на ГЕРБ в Плевен Мартин Митев на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен. Той посочи, че кметове, издигнати от партията, са избрани на 25 октомври в селата Върбица, Бръшляница, Дисевица, Пелишат, Къшин, Беглеж, Брестовец, Радишево, Горталово, Коиловци и Тученица. В Опанец и Буковлък ГЕРБ са подкрепили независими кандидати, които също са избрани на първия тур на местния вот. В Тодорово, Николаево и Бохот идната неделя кандидатите на ГЕРБ ще се изправят на балотаж за кметското място срещу опоненти от БСП, в Търнене срещу Реформаторския блок, в Ясен ще се спори с кандидат на Народен съюз и в Гривица с кандидат на АБВ. „Загубихме изборите в град Славяново и село Мечка, а в с.Ралево не сме издигали кандидат”, добави Митев.

Вотът на избирателите за листата с кандидати за общински съветници за пореден път ни отреди първо място с над 10 000 гласа или над 20% от подадените действителни гласове”, коментира още Мартин Митев. „За пореден път доказахме, че сме първата и най-голяма политическа сила на територията на нашата община. Въпреки цялата компроматна война, която се водеше срещу нашия кандидат за кмет и срещу ПП ГЕРБ, ние успяхме да задържим първата позиция по отношение на листата с общински съветници, което ни отрежда 10 места в местния парламент”, каза още председателят на предизборния щаб на партията на Борисов в Плевен.

„В неделя за плевенчани предстои не лек избор – да посочат пътя, по който ще върви градът и цялата община през следващите 4 години. Сценариите са два. Единият е ПП ГЕРБ да спечели на втори тур кметския стол в Плевен и да продължим по пътя, по който вървяхме през последните 4 години. Никой не може да отрече резултатите, които управлението ни е постигнало, те са ясни и видими”, заяви Митев. Той подчерта, че вече има готовност за 54 проекта за реализация с европейски пари, които ще променят облика на Плевен.

Вторият възможен сценарий, добави Мартин Митев, е нашият опонент да спечели изборите, което заявявам категорично, ще ни върне в мракобесните времена на модела „Зеленогорски” от предходните 12 години, когато нищо не се случваше и непомръдваше.

Мартин Митев изрази опасeния, че до деня за размисъл ще бъде излята „лавина от черен пиар” от страна на опонента на кандидата на ГЕРБ за кметския стол в Плевен.

От ГЕРБ вече търсят контакт за разговори с АБВ за подкрепа на кандидатурата на проф.д-р Димитър Стойков за балотажа в неделя.

От ГЕРБ-Плевен заявиха, че в деня на балотажа от Плевен ще има екзит пол, който ще бъде изготвен от социологическа агенция „Екзакта рисърч”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: