Преподаватели и студенти от Педагогически колеж-Плевен участваха в националната конференция „Насърчаване четенето“

21.10.2015 12:21

???????????????????????????????

За четвърти пореден път студенти и преподаватели от Педагогическия колеж – Плевен са участвали в Национална конференция „Насърчаване четенето”. Домакин на събитието от 7 до 10 октомври е била РНБ „Петко Р. Славейков“, град В. Търново.

В работата на форума от Плевен са се включили доц. Теодора Вълова, заместник-директор на колежа и новоизбраните председатели на Студентския съвет – Янита Велева и Снежана Горанова от втори курс, Начална училищна педагогика.

„Материалът на Янита Велева беше класиран в обявения от Националната агенция по Програмата „Еразъм+” и Национално звено за координация по дейност eTwinning, ЦРЧР, конкурс по темата „Място за четене” и ще бъде отпечатан в сборника от конференцията“, разказа след завръщането си от форума доц. Вълова.

Тя е изнесла пленарен доклад на тема „Четенето и грамотността в дигиталната ера”.

Ped.kolej

Студентите от колежа са участвали активно в работната група „Национални добри практики за насърчаване на четенето в предучилищната и началната училищна степен“. Изготвили са били табло във формата на дърво. Листата му са представили добрите практики за насърчаване на четенето: „Пътуваща книга”, „Пътуващи сандъчета”, „Електронна книга”, „Маратон на четенето”,  „Парад на приказни герои”, „Среща с автор”, „Читателски щафети”, „Лятна Читалня” и много други.

Включването на студенти в национални научни форуми е в резултат на провежданата в последните години политика на ръководството на колежа в лицето на доц. д-р Р. Димкова – директор, и доц. Т. Вълова по посока задълбочаване на съвместната научноизследователска дейност между преподаватели и студенти. Участието на бъдещите педагози ще допринесе за стимулиране и разгръщане на индивидуалния им потенциал чрез включване в съвместна научноизследователска дейност и участие в конференции и дискусионни форуми по актуални национални стратегии“, коментира доц. Вълова.

 Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: