Ново 20: Нямало издадена европейска заповед за арест на убиеца Хюриет

19.10.2015 13:09

19.10.huriet

Няма издадена европейска заповед за арест на 30-годишния Хюриет Сюлейманов, който преди година причини при зловеща катастрофа смъртта на трима студенти край Луковит и се укри от правосъдието. Това стана ясно по време на разглеждането на жалбата му в Апелативния съд във Велико Търново срещу присъдата от 15 години затвор, постановена задочно от ловешките магистрати, информира „24 часа“.
Не познавам подзащитния ми и нямам връзка с него. Брат му влезе във връзка с мен и ме помоли да обжалвам от негово име“, обясни пред съдебната зала служебният защитник Петър Цолов. Юристът поиска намаляване на наказанието на Хюриет с аргумента, че първоинстанционният съд не е отчел смекчаващи вината обстоятелства и опита на шофьора убиец да окаже помощ на пострадалите, каквито данни имало в свидетелските показания по процеса.
На 5 май м.г. 30-годишният рецидивист с 15 присъди и 90 висящи преписки, който никога не е имал книжка, помете с БМВ-то си в насрещното колата на студентите от Плевен. Според експертизите луксозното возило ги е връхлетяло в тяхната лента с над 110 км/ч.В кървавото меле на място загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Ненков, а Цветелина Таслакова издъхна по-късно в болницата. В зверския удар средна телесна повреда получи и приятелят им Иван Гюмишев.
Вместо да окаже помощ, Хуриет избяга от местопрестъплението и се укри. После изчезна, докато беше под домашен арест, преди старта на процеса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: