Два дни в Плевен ще дискутират как да бъде намален броя на преждевременно напускащите ученици

19.10.2015 7:10

pleven liato

Днес и утре Регионален инспекторат по образованието – Плевен /РИО/ ще е домакин на работна среща с представители на Министерството на образованието и науката за Северозападна България по изпълнение на Стратегията за намаляване на дела на преждевременно напусналите образователната система (2013-2020). 

Форумът ще бъде открит днес от 11.30 часа в зала „Плевен“ на Областна администрация. В него ще участват представители на различните институции, имащи отношение по изпълнение на Стратегията, както и представители от областите Видин, Враца, Ловеч и Монтана.

Срещата ще продължи два дни, като дейностите са разпределени в два основни панела, насочени съответно към представяне на добрия опит чрез презентации и дискусии по секции – превенция, интервенция, компенсиране и набелязване на идеи за Плана (2016-2017) от Северозападен район за планиране.

Утре ще бъдат обобщени идеите за Плана за изпълнение на Стратегията за намаляване на дела на преждевременно напусналите образователната система за 2016-2017 г. и резултатите от работата на Северозападен район за планиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: