Проф. д-р Димитър Стойков, кандидат за кмет: На Плевен му приляга да чете

18.10.2015 14:08

18.10plevenread

Цецка Цачева, председател на 43-то Народно събрание, Владислав Николов, депутат от ПП ГЕРБ и кандидатът за кмет втори мандат проф. Димитър Стойков дадоха началото  за втора поредна година на инициативата на Младежи ГЕРБ – Плевен “Плевен чете”. Любовта към книгата събра в градската градина любители на прозата и поезията, писатели и обикновени хора.

На Плевен му приляга да чете, да бъде културна столица на Северна България и да привлича млади и стари влюбени в книгата“. – каза председателят на 43-то Народно събрание Цецка Цачева на официалното откриване на „Плевен чете“ днес.  Днес пешеходната зона в градската градина ще предложи на плевенчани среща с миналото, настоящето, бъдещето, историята, футуризма и още от най-четените романи и новели на различни издателства.

Плевен  е  домакин на инициативата на младежите от ГЕРБ в началото есента и точно когато страстите са повече политически, страниците на историята, обагрени от перото на авторите са истински коректив за съдбините на обикновения човек. Това е посланието, което младите инициатори желаят да бъде акцент на деня. „Толкова е хубаво, че градската градина  се превърна не просто в любимо място за разходки, а в алея на знанието. Зад тази инициатива се крие най-голямото предизвикателство да опознаем себе си чрез книгата“, сподели успешният градоначалник и кандидат на ПП ГЕРБ проф. Димитър Стойков.

18.10.plevenreadd

Днес стана ясно от големия интерес на хората, че „Плевен чете“ е дългоочаквана инициатива. Още преди откриването любители и ценители на хубавата литература разгледаха десетки книги на открито и предлагаха собствени заглавия. Приятна гледка бяха и младите, дошли да обогатят списъка от книги, предлаган от организаторите.

Размяната на литература предизвика плевенчани, които и в момента носят частица от любимите си романи, които даряват на инициаторите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: