Цецка Цачева домакин на среща с дейци на културата в Плевен

17.10.2015 17:29

17.10.kult

Председателят на 43-ото Народно събрание Цецка Цачева бе домакин на среща с дейци на културата и интелектуалните среди в Плевен. Специални гости на събитието бяха евродепутатът Андрей Ковачев и кандидатът на ПП ГЕРБ за втори мандат проф. Димитър Стойков. Срещата е продължение на диалога между националните и местните институции за запазване и представяне на наднационално ниво на местното културно разнообразие.
“На фона на богатата палитра от традиции в региона е въпрос на престиж продължаването на успешната съвместна работа с Общината” – категоричната си оценка сподели с участниците директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски. Художници, актьори, поети, хора на изкуството бяха приятно изненадани от Цецка Цачева с новина в аванс. “В следващия управленски мандат на ПП ГЕРБ в Плевен предстои създаването на обществени съвети към комисиите в Общинския съвет. За нас прозрачност и принципност в управлението са водещи принципи. Становището на всеки един от вас е като аксиома за местната власт. Особено в областа на кулутрата” – увери Цачева.
“Нашият труд е заради гражданите на Плевен. Те имат своята потребност от музика, театър, изкуство не по-малко отколко в София например. Ние сме не само социално ангажирани, но и участници в процеса за интелектуален възход на града” – отговориха вкупом хората на перото. В тези времена доверието е не само в политиците, но и в кулутрните просветители. Местните апостоли на словото бяха откровени и поставиха въпроси за европейската и местна идентичност и как те съжителстват днес. Андрей Ковачев каза: “Един от акцентите в открития мултикултурен дебат в Брюксел е увеличаване на средствата и възможностите за участие в международни проекти на все повече местни автори и тяхното творчество. Винаги съм помагал от сърце на плевенчани и съвместната ми работа с проф. Стойков като кмет го доказа”.
От своя страна проф. Димитър Стойков сподели, че в програмата му за следващия управленски период категорично е записано, че неправителствените научни организации, културните институти, дори всеки отделен човек занимаващ се с култура е добре дошъл за подкрепа на проекта си от кметската институция.
Купуването и продаването на гласове са престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: