5 златни медала от световното по Шотокан Карате-До за сестри Ганеви

13.10.2015 14:14

13.10.sestri ganevi

Още пет златни медала са попълнили семейната колекция от отличия на плевенчанките Борислава и Адриана Ганеви. Двете сестри, които са част от националния отбор на България, са се представили повече от отлично на проведеното през уикенда Световно първенство по Шотокан Карате – До в сръбския град Суботица. Участие са взели състезатели от 35 държави.

Световното първенството е организирано от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българската федерация Шотокан Карате-До (БФШК) с президент Александър Славков.

13.10.bg tim karate ganevi

По-голямата от сестрите Ганеви – 25-годишната Борислава е завоювала три златни медала – в опън категория, категория 60 кг плюс и при отборно жени. Сестра ми Борислава е четвърта поредна година световна шампионка, каза пред „Плевен за Плевен” Адриана Ганева. Самата тя е спечелила два златни медала – в категория до 60 кг и отборно жени. Невероятен фурор, много се радваме и сме горди от постигнатото, добави Адриана.

Треньор на младите плевенчанки е Димитър Тодоранов, който води националния отбор на България. Отборът ни е завоювал общо шест златни, четири сребърни и седем бронзови медала и представянето на българските състезатели е повече от успешно.

Снимки: личен архив

13.10.a ganeva

#тагове:

НАЙ-НОВИ: