Дарин Ангелов: Общинските съветници и кметовете, които бъдат избрани, да работят за благоденствието на Плевенска община

12.10.2015 11:22

darin_angelov

„Нека общинските съветници и кметовете, които бъдат избрани на предстоящите местни избори, винаги помнят клетвата, която полагат – да работят за благоденствието на Плевенската община”, това казва в поздравлението си по повод Деня на българската община, 12 октомври, председателят на Общинския съвет на Плевен Дарин Ангелов.

„Приемете поздравленията ми по повод Деня на българската община, който отбелязваме на 12 октомври, когато се навършват 133 години от публикуването на първия Закон за общините и градското управление в България.

Поздравявам ви за усилията, които ежедневно полагате във високоотговорната си дейност, за професионализма и отзивчивостта, с които посрещате предизвикателствата и отстоявате принципите на демократичното управление”, посочва още в поздрава си шефът на местния парламент на Плевен.

„Преди броени дни Организацията на обединените нации прие Дневен ред за устойчиво развитие в света до 2030 година, в който определи значимата роля на общините за постигане на целите. Световната организация на местните власти, в която представлявам българските общини, прие декларация за съвместни действия, защото общината е мястото, където хората се раждат, градят живота си и постигат мечтите си. Територията, която ни свързва и обединява стремежа ни да живеем в мир, справедливост, взаимно уважение и благополучие”, добавя още Дарин Ангелов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: