Закриват фестивала „Звезден прах” в Кнежа

11.10.2015 8:14

SONY DSC

Тази вечер с тържествена церемония по награждаване на участниците ще бъде закрит Международният северен фестивал на аматьорските театри „Звезден прах” в Кнежа.

Фестивалът започна в понеделник с бляскаво откриване, а от следващия ден жителите и гостите на Кнежа можеха да се насладят на различни театрални спектакли, подготвени от участниците във фестивала.

В тазгодишното издание на МСФАТ „Звезден прах” участваха театрални състави от Украйна, Русия, Сърбия, както и от България – от Дебелец, Белене, Самоков, с.Гостилица, общ. Дряново, Козлодуй и Тръстеник, както и домакините от Кнежа.

В рамките на фестивала се проведоха творчески работилници в дванадесет направление.

МСФАТ “Звезден прах“ е създаден през 2008 година от НЧ “Борба 1896“, гр.Кнежа с изключителното съдействие на Министерство на културата, Българска асоциация на аматьорските театри /БААТ/, Обществен фонд „Читалища” – Плевен, Фондация „Артист” и Граждански институт. Реализира се с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. 

На своето четвърто издание, през 2011 година, „Звезден прах“ оформя облика си на национален културен форум. От 2012 година фестивалът е международен и се реализира с подкрепата на Европейския център на аматьорския театър /AITA/IATA/.

Снимка: МСФАТ „Звезден прах”, архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: