Ген. Михо Михов – Плевен не е заплашен от бежанска вълна

08.10.2015 20:11

„Плевен не е заплашен от бежанска вълна и аз не мисля, че в града ви може да се изгражда лагер за бежанци“, това заяви на среща в Плевен народният представител от АБВ ген. Михо Михов. Той добави, че България трябва да приложи всички средства, за да не допусне бежанска вълна на територията си. „Не мисля, че мнозинството от бежанците желаят да останат в България, но ние не трябва да допускаме страна ни да се превръща в коридор за тях, добави ген. Михов.

m3

Той коментира и въпросът със възстановяването на военно-въздушното училище в Долна Митрополия. „Аз инициирам посещение на народни представители в училището в Долна Митрополия, за да се види на място какво е положeнието и то не толкова с базата, а с входящото ниво. Грешката е извършена преди години, когато от училището в Долна Митрополия беше извадено обучението за гражданска авиация. Към възстановяването на училището трябва да се подходи практично, а е популистки“, категоричен е ген. Михо Михов.

m2

Пред членовете и симпатизантите той обяви и извършеното от парламентарната група на партията. Ген. Михов коментира и вариантите Българската авиация да се поддържа технически от полската държава. “Ние имаме дългогодишни традиции с полската страна. Там са се обучавали и наши инженери. Въпросът е до колко е безопасно по отношение на лицензирането и до колко системно полската промишленост ще бъде поддържана с резервни части. Не възразявам да се обвързваме с Полша, но ако цената е загуба на авиацията ни поради несработване на договорите? Не бива така лесно да се демонстрира и скъсването с руския военно-промишлен комплекс поради факта, че ние сме дългогодишни съюзници на НАТО. Ама днес ли се сетихме? Откога ние пледираме за нов самолет? 20 години говорим за него. В действителност България е в състояние да стабилизира военно-въздушните си сили и противовъздушната си отбрана и да продължи участието си в интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана самостоятелно. Разбира се, че трябват много сили и средства и ако трябва и политически компромиси, за да се поддържа сегашната ни авиация. Трябва ускорено да пристъпим към закупуването на нов самолет. И всичко това обезпечава въпроса можем ли самостоятелно. Можем и сме длъжни да го направим. Някои политици твърдят, че не можем. Аз смятам, че това са анонси да отидем към ликвидирането на авиацията ни, от което се страхувам, категоричен е ген. Михов. В Плевен той изрази и подкрепата си за кандидата за кмет на Плевен Цветан Антов, както и за кандидатите за общински съветници.

m1
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: