Плевенчанки сред одобрените кандидатки за обучение на консултанти по кърмене

07.10.2015 16:05

karmene1

Плевенчанки са сред одобрените кандидатки, които ще участват в обучение за консултанти по кърмене и медицински лица. Това са пет жени, една от които е от село Победа и още шест медицински специалисти. Те ще се включат в обученията за доброволни консултанти по кърмене и медицински лица през октомври 2015-април 2016 в рамките на проект „Устойчиво развитие на подкрепата за кърмещите жени в България“, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Той се реализира от Националната асоциация „Подкрепа за кърмене” /НАПК/.

Кандидатите бяха много и беше изключително трудно да подберем кои да станат част от обучението, коментират от НАПК. За да бъде възможно да се включат повече майки и специалисти, са договорени допълнително финансиране за по-голям брой от предварително планираните участници, но въпреки това не е било възможно да бъдат включени всички желаещи. Водещ критерий при подбора на бъдещите доброволни консултанти е било населеното място или районът по местоживеене (за кандидатите от София) с оглед на разширяване на мрежата от консултанти на местата с най-голяма потребност.

От НАПК призовават кандидатките, които не са били одобрени, да не се отказват и да следят за други подобни проекти на организацията.

Списъкът с одобрените кандидатки можете да видите на сайта на НАПК – www.podkrepazakarmene.com

#тагове:

НАЙ-НОВИ: