Отлично представяне на Държавните финали за малките състезатели по хокей на трева от Червен бряг

06.10.2015 8:47

hokei cherven brqg

Отлично представяне на Държавните финали са направили малките състезатели по хокей на трева от Червен бряг.

Финалите по хокей на трева на открито за момичета и момчета 12, 13 и 14 год. са се провели от 1- 4 октомври в Курортен комплекс „Албена”, информират от пресцентъра на Община Червен бряг.

В групата до 13-годишните червенобрежките хокеисти без сериозна конкуренция и след пет последователни победи, при това с разгромяващи резултати, заслужено са спечелили титлата Шампиони на България.

Златните медали при 12-годишните, които по предварителни очаквания са били сигурните финалисти, буквално са им били изтръгнати от ръцете, след несправедливо решение за повтаряне на наказателните атаки на полуфиналната им среща с отбора на Харманли. При спечелена среща хокеистите на Червен бряг са били върнати от автобуса, за да преповторят изпълненията на наказателните атаки. Разочаровани и разконцентрирани, децата са допуснали загуба с един гол и така са завършили турнира като бронзови медалисти.

Атрактивен демонстрационен мач са направили най-малките състезатели – 9-10 годишните, които са били бурно аплодирани от публиката. С тези си изяви те са затвърдили славата на червенобрежката хокейна школа като инкубатор за спортни таланти.

Индивидуални отличия са били присъдени за пореден път на Анатоли Сашев, който е бил обявен за голмайстор на турнира при 12-годишните и на Николай Йотовски – голмайстор при 13-годишните.

С този турнир завърши спортно-състезателната година, но подготовката продължава, твърди мениджърът и председател на Клуба Николай Павлов. „След отличното ни представяне на Държавните финали, очакванията към червенобрежките хокеисти ще са още по-високи”, допълва Павлов.

Той изказва и огромна благодарност, от името на СКХТ „Локомотив” Червен бряг, за подкрепата от страна на Общината, ръководството на ОУ „Хр. Смирненски” в града, където учат малките хокеисти, на родителите и на всички, които обичат хокея.

Снимка: пресцентър Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: