Определиха къде има най-висок риск от наводнения в Дунавския район

05.10.2015 14:35

5.10.bddr

26 са определените райони със среден и висок риск от наводнения на територията на Дунавски район за басейново управление. Това бе посочено днес по време на представяне на междинните резултати по проект „Разработване на планове за управление на риска от наводнения“, изпълняван от Басейнова дирекция „Дунавски район” с център Плевен по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“. Тези райони са по поречието на реките – Огоста, Искър и Осъм  с по четири района, Вит и Дунав с по един, р. Янтра – 8 и р. Русенски Лом с три района.

Проектът има за цел осигуряване на необходимата научнопрактическа подкрепа и подпомагане на Басейновите дирекции при изготвяне на планове за управление на риска от наводнения (ПУРН).

В конкференцията по представяне междинните резултати участваха директорът на БДДР инж. Петър Димитров, юристът Цветомира Христова и координаторът по проекта Веселка Павлова.

Общата цел на проекта е принос за правилното и навременно прилагане на законодателството на ЕС в областта на околната среда, както и разработване на необходимите документи относно оценката и управлението на риска от наводнения, съгласно изискванията на Директива 2007/60/ЕО.

Днес бяха представени целите на проекта и напредъка по изпълнение на дейностите до момента, както и посочени предстоящите за изпълнение дейности в оставащия срок до края на проекта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: