Проучване сочи: В Плевен най-често се оплакват от проблеми с простатата и зрението

02.10.2015 15:41

2.10.zdrave

В петък на площад „Възраждане“ в Плевен се проведе осмата поред анкета от Националната кампания за проучване здравето на българина „За нашето здраве“. Първите седем спирки на проучването бяха в Бургас, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново и Сандански.
Въпреки дъжда, през целия ден плевенчани активно даваха своя принос, като отделиха от времето си и спряха да попълнят анкетните карти. Изненадващо, Плевен се изравни с Варна, който досега беше единственият град, чиито жители страдат най-малко от вредното влияние на негативния стрес в ежедневието си – 34,4%. В Плевен обаче, пушачите отново настъпват към челните позиции – 34,4% признават, че са подвластни на вредния навик. Добрата новина за плевенчани е, че само 13% са отговорили положително на въпроса «Употребявате ли алкохол?». Интересното е, че и в тази графа водят търновлии с 31,3% анкетирани любители на чашката.
Плевенчани са първите до момента, които отчетоха най-ниския процент анкетирани, които се смятат за здрави – 46%. В унисон, в Плевен са най-много и тези, които не се смятат за здрави. Хубавото е, че висок процент сред 25-35 годишните плевенчани изявяват завидно желание да спортуват, а тези между 35 и 45 години биха искали да имат повече време за почивка.
Всеки втори мъж на възраст 45-55 г. в Плевен се оплаква от проблеми с простатата и въпреки масираните информационни кампании, цели 91,3% не знаят, че могат да провеждат профилактика или да вземат превантивно хранителни добавки срещу този проблем. При дамите се оказва, че всяка четвърта жена на възраст 35-45 г. има проблеми с уринарния тракт, като и тук 84,2% не знаят, че могат да си помогнат с помощта на природни екстракти и хранителни добавки.
На второ място в Плевен, се нареждат хората страдащи от лошо зрение. Човек получава 90% от информацията през очите, затова проблемен се явява процентът сред анкетираните в Плевен. Тук 42,9% се оплакват от проблеми със зрението. Най-често срещаните причини са: преумора, породена от изкуствена светлина, работа с компютър, сухота, предизвикана от климатици и замърсена околна среда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: