Условни присъди за двама апаши, ограбили и заплашвали баба в с. Коиловци

01.10.2015 13:28

15.07.prisada

Условни присъди са получили двама апаши, ограбили възрастна жена в село Коиловци. Наказанията са наложении след одобрено от Районния съд в Плевен споразумение, постигнато между прокурора по делото и адвокатите на подсъдимите.

С.М. и В.Б. се признали за виновни, че на 12 април тази година в с. Коиловци в съучастие като извършители, подсъдимият Б. като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, отнели чужди движими вещи – мобилен телефон, стационарен телефонен апарат, хранителни продукти – два школада, кутия с бонбони, четири козунака, пет сварени яйца, 10 вафли, една сушеница, половин кило сирене, на обща стойност 50лв. и сумата от 13 лв., или всички вещи на обща стойност 143лв. от владението на собственика А.Т. с намерение противозаконно да ги присвоят. По време на грабежа двамата са заплашвали  жертвата си: „Кротко, бабке, кротко бабке!“…, ако не казваш истината лошо ти се пише, ако намерим още пари!“, се посочва в материалите по делото.

С.М. е получил наказание от 2 г. лишаване от свобода, отложено с 4-годишен изпитателен срок. В.Б. е също с 2 години лишаване от свобода, но с тригодишен изпитателен срок.

Двамата ще трябва да заплатят солидарно по сметка на ОД на МВР-Плевен деловодни разноски в размер на 72.74 лева и по сметка на РС-Плевен деловодни разноски в размер на 50.00 лв.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: