Позиция на Цветан Антов относно проблема с покрива на зала „Балканстрой“

01.10.2015 16:29

C_Antov 1

Всички знаете, че след проливния дъжд на 25 октомври покривът на зала „Балканстрой“ протече. Аз съм много притеснен, защото сме в навечерието на новия сезон и трябва да се молим на Господ да не вали, когато имаме домакински мачове, за да не се провалят. Проблемът е не само със зала „Балканстрой“, а със всички спортни зали в Плевен.

Главна вина за това има общинското ръководство, тъй като последните 12 години всички спортни обекти са дадени на издръжка на всички клубове. Всички знаете какво е състоянието на спортните клубове в града. Баскетболният клуб в Плевен и отборът на Варна са двата клуба,  които през последните 35 години не е напускал елита на българския спорт. Смятам, че трябва да се мобилизират всички държавни и общински институции, да се отдели по-голямо внимание на спорта. Държавата е абдикирала от спорта, ако и общинската власт не го подкрепи, то спорт няма да има.

Плевен е  една от малкото общини, които заделят нищожни средства за клубовете. Тези клубове не са частни, а са представителните отбори на града.  Зала „Балканстрой“ е пусната в експлоатация през 70-те години на миналия век. Нормално е по нея да се правят ремонти. Ремонт в залата е правен през 1985-86 година, когато отборът беше спонсориран от „Плама“. След това, въпреки трудностите, успяхме да се задържим в националната лига. Всичко това е свързано с финансови средства. След 2000-та година залата протече, нямаше отопление. Ние със собствени средства направихме цялостен ремонт на покрива и залата се газифицира. Не е редно спортна зала, която е общинска собственост, да бъде занемарена от страна на общинското ръководство. Смело мога да кажа, че отношението на местната власт към спорта е неадекватно.

 Цветан Антов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: