100-годишен юбилей отпразнува жител на град Левски

30.09.2015 11:38

100letnik levski

Ангел Петков Ангелов  навърши 100 години на 27 септември, в неделя . Ветеранът от Втората световна война  посрещна рождения си ден в гр.Левски сред близки и приятели, съобщават от пресцентъра на Община Левски.

Столетникът е роден в с.Клисурица до гр.Монтана . От 16-годишен до 93-та си години е живял и работил в селото на поп Андрей – с.Медковец. Бил е мелничар. Има диплом за мотори с вътрешно горене с неограничена мощност. Техническите му познания намират приложение при оръдията по време на Втората световна  война, за което е получавал и много отличия.

Вече 7 години живее в гр.Левски в семейството на дъщеря си д-р Петкова.

Радва се на две дъщери, четирима внуци и пет правнуци .

Вчера Петя Чолакова, гл.експерт  „Образование, култура и спорт” поздрави рожденика  от името на Община Левски , поднесе поздравителен адрес, цветя  и голяма торта. Тя е връчила отличията и поздравите, изпратени до Ангел Ангелов от Министерството на отбраната и Съюза на ветераните от войните.

gramoti 100

С българска народна песен в изпълнение на Десислава Борисова и съпровод на народната певица  Мариета Аспарухова, поздрав към столетника отправи и НЧ  „Георги Парцалев – 1901”.

По повод 100-годишния юбилей  Ангел Ангелов  е удостоен с „Грамота” за принос към отбраната на страната със заповед на Министъра на отбраната – Николай Ненчев.

С почетен плакет, грамота и поздравителен адрес, той  е удостоен и от доц.д-р Иван Сечанов, председател на Централния управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България .

Поздравителен адрес юбилярът е получил и от Областния съвет на съюза на ветераните от войните в гр.Плевен.

Снимки: пресцентър Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: