Апелативният съд във Велико Търново осъди на 3 г. и 6 мес. бившия зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов

28.09.2015 17:14

zelov

Днес след протест на Софийска градска прокуратура, поддържан от Апелативна прокуратура-Велико Търново, бившият заместник кмет на Плевен Алексей Зелов, бе признат за виновен и осъден на 3 години и 6 месеца, ефективно. Наложено му е и наказание от 8000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавен или обществен пост за срок от 4 години. Това става ясно от съобщение от пресцентъра на Прокуратурата.

Алексей Зелов бе предаден на съд от Софийска градска прокуратура /СГП/ за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение (зам.-кмет на Плевен с ресор „Финанси”), в края на април т. г., е поискал и приел подкуп, за да изпълни свое служебно задължение за по-бързо изплащане на дължима от общината сума за извършени услуги.

Плевенският окръжен съд постанови оправдателна присъда, която бе протестирана от СГП пред Апелативен съд-Велико Търново. Днес, 28 септември, поддържаният от Апелативна прокуратура-Велико Търново протест бе уважен, като оправдателната присъда бе отменена.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: