Ангажирани адвокати отложиха делото срещу обвинените в подкупи плевенски полицаи

24.09.2015 17:10

policia

Делото, образувано срещу три двойки пътни полицаи, насрочено за днес в Окръжен съд – Плевен, е отложено за 25 ноември от 10 часа. В съдебно заседание не е даден ход на делото, с оглед невъзможността на част от защитниците на подсъдимите да се явят, поради служебна ангажираност, информираха от пресцентъра на плевенската Темида.

Както „Плевен за Плевен” съобщи за днес в  Окръжен съд – Плевен бе насрочено заседание по делото, образувано по обвинителен акт, изготвен от Софийска градска прокуратура.

Делото се води срещу три двойки пътни полицаи. Младши автоконтрольорите И. В. и Е. К. от група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност” при сектор „Пътна полиция” на ОД МВР – Плевен са обвинени, че на 7 май 2011 г. около 3,00 ч. на главен път Русе – София, в качеството си на длъжностни лица, при пътна полицейска проверка на свидетеля С. Х. са приели сумата от 50 лева, за да не съставят акт за административно нарушение.

Друга двойка пътни полицаи са обвинени във вземане на подкуп от 100 лв. от шофьор, също спрян за проверка. Служителите са Л. В. и П. С. – и двамата старши полицаи в група „Охрана на обществения ред” при сектор „Охранителна полиция”. Те са обвинени по случай от 1 август 2011 г. Тогава в 1 ч. в близост до изхода с кръговото движение за гр.Ловеч, униформените спрели за проверка свидетеля С. Ч. и според обвинителния акт приели от него 100 лева, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение.

Третата двойка униформени са А. Б. и В. И, младши автоконтрольори в група „Автоматизирани системи за контрол на правилата за движение” при сектор „Пътна полиция” към „Охранителна полиция” на ОД МВР Плевен, се посочва в обвинението. Те приели 100 леи от С.Д. на 13 септември 2011 г. около 12 ч. в село край Плевен, отново като колегите си, за да не съставят акт за установяване на административно нарушение.

снимка: kamioni.bg 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: