Плевенски строители с шанс да изграждат важни обекти за световното по футбол в Русия

23.09.2015 11:43

darin_angelov

Делегация от Плевен, в която е участвал председателят на Общинския съвет, Дарин Ангелов, е посетила град Ростов на Дон в дните от 16 до 22 септември. Поводът за визитата е бил празникът на побратимения на Плевен Ростов на Дон, който е чествал 266 години от обявяването си за град.

Основната тема, която беше извън официалните срещи по повод празника на града, бе да довършим една започната инициатива, коментира днес след завръщането си от Русия Дарин Ангелов. Той припомни, че миналата година бе подписан договор между Търговско-промишлената палата на Плевен и тази в Ростов на Дон. Сега по време на визитата е разговаряно около уточняване на представители на двете палати в съответния град, т.е. Търговско-промишлената палата в Плевен да има свой представител в Ростов и обратното.

Сред важните теми на разговор е била и тази като подизпълнители на фирмите, избрани да изпълняват важни обекти в Ростов на Дон по повод предстоящото през 2018 г. Световно първенство по футбол в Русия, да бъдат наемани плевенски строители. Това е шанс за нашите плевенски строителни фирми да участват в изграждането на големи обекти, коментира Дарин Ангелов.

Той посочи, че само в Ростов на Дон по изисквания на ФИФА ще трябва да се построи ново летище извън града, стадион за 50 000 зрители, хотели, два нови моста над река Дон. Ще трябва да бъде завършена магистралата, която свързва Ростов на Дон с Москва, да бъде обновена жп гарата и други.

Контактите между фирмите в двата града ще бъдат по линия на търговско-промишлените палати.

Има и една любопитна идея – да бъде създаден български, или по-точно плевенски, ресторант в Ростов на Дон. Той може да бъде разположен и в парка, който носи името „Плевен”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: