Авиофенове се събират край Плевен на фестивала „Криле за всички”

19.09.2015 7:39

19.09.krile

Фенове на авиацията ще се съберат край Плевен този уикенд. Поводът е 13-ото издание на фестивала на леката и спортна авиация „Криле за всички”. Той ще се проведе в „Скай парк” – летище Бохот LM.

Официалното откриване ще е в 11 часа днес, а след това започват демонстрациите с различни видове въздухоплавателни средства, информира днес на брифинг в пресклуба на БТА Илиян Иванов, председател на авиационно сдружение „Криле”.

Участие във фестивала ще вземат около 13-15 самолета, десетина мото делтапланера, поне 11 мото парапланера и един автожир.

Новост тази година е флайт симулаторът на военен транспортен самолет L410, съобщи Антон Георгиев, собственик на „Скай парк”. Всеки, който пожелае, заедно с инструктор ще може да изпита за 15 мин. какво е да се управлява такъв самолет.

Вечерта в събота е определена за традиционното хангар парти. Тази година обаче то ще е по-различно, защото днес рожден ден има Антон Георгиев. Той обяви, че вместо подаръци, приканва гостите си да дарят средства за изграждането на фундамент, на който да бъде поставен самолет МИГ 21. Паметникът трябва да бъде разположен на ул. „Българска авиация” на кръговото за „Метро” като има решение на Общинския съвет на Плевен. Все още обаче не са набрани средства за фундамента.

Фестивалът „Криле за всички” ще бъде закрит в неделя около обяд.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: