Нова Здравна служба откриха в Рупци

18.09.2015 17:17

18.09.rupci1

Жителите на село Рупци днес се поздравиха с една ценна и дълго чакана придобивка – новата Здравна служба, информират от Община Червен бряг. В церемонията по прерязване лентата на новата сграда се включиха депутатът Пламен Тачев, кметът на Общината Павлин Фильовски и председателят на Общинския съвет в Червен бряг Георги Георгиев, кметът на село Рупци Георги Георгиев и любимата на рупчани лекарка д-р Занова. Отец Красимир Лазаров извърши тържествения водосвет и поръси със светена вода всички помещения в Здравната служба.
Тя се намира в самия център на селото и за разлика от предишната сграда, която беше непригодна за достъп за възрастни и трудноподвижни хора, е далеч по-функционална и достъпна. Лекарските кабинети са просторни и светли, чакалнята е уютна и удобна. Разполага и с две санитарни помещения, манипулационна и две помощни помещения.
Рупската Здравна служба е с обща площ близо 70 квадратни метра и има собствена ВиК и електроинсталация. Монтирана е нова климатична система. Общата стойност на обекта е близо 65 хил. лв., средства, заложени в Инвестиционната програма на Община Червен бряг за 2015 година, от целевата субсидия за капиталови разходи.

18.09.rupci2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: