Откриха новата детска градина на Плевен /снимки/

17.09.2015 17:53

gradina lenta

Новата детска градина на Плевен – „Приказен свят”, бе официално открита днес. Лентата прерязаха заедно кметът на Общината проф. д-р Димитър Стойков, депутатът от ГЕРБ Владислав Николов и директорката на ЦДГ „Щастливо детство”, чийто филиал е „Приказен свят”, Илияна Иванова. Сред гостите бяха още областният управител Ралица Добрева, началникът на РИО-Плевен Албена Тотева, общински съветници и други.

gradina 3

Свещеник отслужи водосвет за здраве и благополучие. А дворът на детското заведение бе изпълнен с малчугани, обградени от техните учители и родители.

gradina 1

„Приказен свят” е поредният щрих, който ръководството на Община Плевен рисува в картината на новия Плевен за последните 4 години. Трябва да подчертая, че тази детска градина е изцяло изградена нова в нашия град през последните 25 години”, каза в приветствието си към гостите, уважили празничния ден, към учителите, родителите и децата кметът проф.д-р Стойков. „Скъпи деца, ние построихме тази детска градина за вас, за бъдещето на Плевен”, добави той. От името на Общината кметът подари на директорката Иванова икона на Света Богородица.

gradina 4

Приветствие по повод откриването на новата детска градина от името на председателя на Народното събрание, Цецка Цачева, поднесе Евгения Илиева, началник на кабинета й. „Всяка стъпка за развитието на нашия град и за доброто на плевенчани е събитие. Днешното събитие обаче е голяма стъпка, то е част от общите ни усилия – на нас, гражданите на Плевен и на местната власт, да превърнем нашия град в още по-добро място за живот.”, казва в приветствието си Цецка Цачева. Тя бе изпратила и подаръци за децата – образователни книжки за историята на Парламента.

gradina 5

Като домакини децата бяха подготвили поздравителна програма от песни и танци. След финала на официалната част гостите имаха възможност да разгледат новото детско заведение на Плевен. В момента тук се обучават 104 деца.

gradina gosti

gradina 2

gradina vatre 1

gradina vatre

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: