В село Дъбован се събраха на курбан за здраве и благоденствие

17.09.2015 18:25

dabovan kurban

Днес кметство Дъбован организира традиционния курбан на селото, с помощта на дарители – местни хора и фирми. Малки и големи се събраха на центъра в слънчевия септемврийски ден, за да измолят здраве и благополучие за себе си, близките си и родния си край.

Водосвет и освещаване на курбана отслужи местния отец Марин. Кмета на селото Таня Жорова поздрави хората с думите: „Мили хора, пожелавам ви здраве и благополучие, късмет и вяра във всяко ваше начинание, надежда и любов всеки ден от житейския ви път! Нека Бог бди над нас и село Дъбован!”.

От името на кмета на Общината поздрав поднесе секретарят Мариана Трифонова. Тя пожела на жителите на селото да бъдат единни, както в празниците, така и в делниците. „Бъдете здрави, уважавайте се, помагайте си и бъдете щастливи!”, завърши тя.

dabovan kurban 1

След официалната част хората седнаха заедно на трапеза под сенките на площада, за да си хапнат от курбана, повеселиха се с изпълненията на самодейците от Дъбован и както се полага на такъв празник, извиха кръшно хоро.

Текст и снимки: пресцентър Община Гулянци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: