Два нови случая на туберкулоза и един на сифилис в Плевенско

15.09.2015 11:45

15.09.rzi

През миналата седмица в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 25 заболявания, срещу 17 за предходната седмица, съобщават от Здравната инспекция. От групата на чревните инфекции са съобщени 17 случая, срещу 13 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 14 ентероколита – по 3 в Плевен и Търнене, по 2 в Долна Митрополия и Буковлък, и по 1 в Петърница, Гривица, Рибен и Николаево; 2 ротавирусни гастроентерита – по 1 в Плевен и Ралево; 1 салмонелоза в Левски. От групата на капковите инфекции са съобщени 5 случая, срещу 2 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 3 варицели в Плевен; 2 туберкулози – по 1 в Плевен и Тръстеник.
От групата на трансмисивните инфекции са регистрирани 2 случая на лаймска болест в Плевен, като за предходния период няма регистрирани случаи. От групата на невроинфекциите няма съобщени случаи, срещу 2 случая за предходния период. За посочения период е регистриран 1 случай на полово предавани болести – сифилис в Долна Митрополия.
Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания през периода за Плевен е 32.98%00, срещу 44.63%00 за предходния период, като нивото на заболяемостта е в обичайни за сезона стойности.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: