Рекорден брой петокласници прекрачиха прага на Прогимназия „Цветан Спасов“ в Плевен днес

15.09.2015 12:49

15.09.spasov1

С тържествено посрещане на знамето на Република България бе открито начало на новата учебна година в Прогимназия „Цветан Спасов“ – Плевен. Много смях, веселие, песни и танци огласиха училищния двор. Специално за новите възпитаници на прогимназията, своя музикален поздрав за „Добре дошли!“ отправиха седмокласничките Кристина Ангелова и Цветина Цветкова. Техният випуск пък се зарадва на песента-изненада „Тийнейджъри“, в края на която в небето полетяха 21 балона, символизиращи стремежите и мечтите на всички, за които тази учебна година е последна в любимото училище.

15.09.spasov2
„Специално искам да приветствам нашите нови ученици – петокласниците и веднага с радост държа да отбележа, че тази учебна година ние сме училището в Плевен с най-много записани деца в пети клас. Това за нас означава, че с времето сме се доказали като учебно заведение с престиж, гарантирано качество и високо ниво на обучение“, сподели в празничното си обръщение директорът на Прогимназия „Цветан Спасов“ Лилия Маринова.

15.09.spasov3
Прогимназия „Цветан Спасов“ е с доказани успехи през годините на своето съществуване. Последната статистика показва, че обучавалите се в нея ученици са с високи резултати на Национално външно оценяване – 7 клас, успешни приеми в гимназии, призови места в конкурси, състезания и олимпиади. Училището разполага с богатата материална база и обновени кабинети: интерактивен кабинет (с интерактивна дъска и мултимедия), компютърни кабинети, актова зала, кабинет по музика, кабинети по труд и техника, физкултурен салон и съблекални, уютни класни стаи.

15.09.spasov4

 

15.09.spasov5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: