Областният управител на Плевен откри учебната година в НУ „Патриарх Евтимий”

15.09.2015 11:10

1 klas - 1

Областният управител Ралица Добрева откри днес учебната година в Начално училище „Патриарх Евтимий”-Плевен. Тържеството започна в 9,30 часа като най-важните участници в него – първокласниците бяха посрещнати с балони в цветовете на българския трикольор.

ralica dobreva

„Гордея се, че Плевен има такива деца. Тук може би стоят бъдещи лекари, инженери, спортисти,учители, времето ще покаже. Едно е сигурно обаче – тук е бъдещето на Плевен, на Плевенска област, на България. Честит първи учебен ден!”, каза в привествието си Ралица Добрева.

reni krasteva

„Този празник е важен, защото от прага на школото започва пътят на всеки към вълнуващите тайни, към великите научни открития, към първите творчески крачки. Призовавам всички ви да посрещнем празника с усмивка и да я запазим през всеки ден, в който ще щурмуваме заедно върховете на знанието”. С тези думи се обърна към събралите се в двора на училището малки ученици директорът на НУ „Патриарх Евтимий”, Рени Кръстева. Поздравителни адреси за началото на учебната 2015/16 г. бяха прочетени от името на председателя на НС Цецка Цачева, министърът на образованието Тодор Танев, кмета на Община Плевен проф.д-р Димитър Стойков, депутати, общински съветници.

nu koncert

И както на всеки празник и този бе изпълнен с много песни, стихотворения и танци. На финала в небето бяха пуснати бели гълъби, последвани от шарените балони.

parvi klas

В НУ „Патриарх Евтимий” тази година ще се обучават 335 ученика от 1 до 4 клас, от които 102-ма са първокласниците. Училището посрещна своите малки ученици обновено и още по-красиво.

baloni

#тагове:

НАЙ-НОВИ: