300 кг насипен тютюн иззет при спецоперация край Плевен

12.09.2015 12:26

24.07.tutun

Поредните количества насипен тютюн са били иззети при проведена вчера от 17:30 до 21:00 часа специализирана полицейска операция от служители на сектори „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“, за ограничаване разпространението на акцизни стоки без бандерол. Това информират от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

На входа за град Плевен е спрян за проверка лек автомобил „Опел зафира“, с плевенска регистрация. Установено е, че автомобилът е собственост на 23-годишна жена, но зад волана бил мъж на 26 г. В колата имало и още един пътник – 17-годишен младеж. И тримата са от с. Буковлък.

При извършената проверка в лекия автомобил са намерени 28 броя черни на цвят полиетиленови чували, съдържащи насипна суха раздробена жълто-кафеникава тревиста маса, наподобяваща тютюн, с общо тегло около 300 кг. По случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от не внесен акциз, в размер на около 45 600 лв. Работата по случая продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: