175 са длъжниците от Плевенско, натрупали 1,6 млн. лв. борчове за осигуровки

09.09.2015 15:31

pari

175 на брой са некоректните данъкоплатци в област Плевен с общо 1.6 млн.лв. просрочени задължителни осигуровки за м.юни 2015 год. Това съобщиха днес от плевенския офис на приходната агенция.

От офисите на НАП при ТД В.Търново предприемат допълнителни мерки спрямо задължени лица и дружества с просрочените публични вземания: телефонни напомняния и писма.

Със задължение в диапазона от хиляда до 20 хиляди лева са 162-ма длъжника, като 74 от тях получиха телефонно обаждане от офиса на НАП  Плевен с учтива покана да се издължат към държавата. Целта на телефонната кампания е длъжниците да бъдат стимулирани да погасят дълга си преди предприемането на действия от публичните изпълнители по обезпечаване и принудително събиране.

Повече от 70 процента са се отзовали и доброволно са внесли 1 241 852 лева, като до 31 август изцяло или частично са погасили дълга си. Над 400 хил.лв. са постъпленията за осигуровки от длъжници с изпълнителни дела. Имуществото на останалите подлежи на обезпечаване, последвано от публична продажба.

До дружествата с над 50 хиляди лева просрочия са изпратени уведомителни писма, че разполагат с 14 дни за предприемане на ефективни действия по погасяване на задълженията или за предлагане на срок и начин на разплащане. Целта на мерките, които ще продължат да се прилагат от НАП е стимулиране на активно поведение от страна на лицата с просрочия и повишаване на събираемостта на приходите от данъци и осигурителни вноски.

За удобство на гражданите и фирмите с публични задължения и/или образувани изпълнителни дела от 01 юли 2015 год. ежедневно в сградата на офис на НАП Плевен на ул.“Дойран“ 43 работи  приемна с дежурен публичен изпълнител в стая 401 /гише 50/. Услугата е въведена в системата за управление на опашките и е необходимо да се изтегли номер от билетоподаващото устройство меню „ДЕЖУРЕН ПУБЛИЧЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ“. Работното време на офисите на НАП е от 9.00 до 17.30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: