Плевенчанката Роси Денчева се класира втора на детския „Мастърс“

09.09.2015 7:34

9.09.rosi1

Малката плевенска тенисистка Росица Денчева („Плевен 90“) се класира втора на тазгодишния „Мастърс“ (до 10 г), който е част от програмата на Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта „Тенисът – спорт за всички“. По традиция домакин на престижното състезание бе спортен комплекс „ДЕМА“. Турнирът се проведе с подкрепата на Обединена българска банка и турнира „Лидерите“ на в. „Стандарт“, съобщават от Българската федерация по тенис.
На финала при момичетата Роси отстъпи с 4:1, 4:1 на Анастасия Николова („Темпо Варна“). Турнирът при момчетата спечели Виктор Марков („Диана“), който на финала победи Боян Баев („Троян“) с 4:0,5:4 (3).
Участие взеха 16 момчета и 16 момичета от 23 клуба в страната, които са шампиони или финалисти от първенствата в 6-те национални тенис региона. Наследниците на Григор Димитров и Цвети Пиронкова бяха разпределени в по 4 групи при момичетата и момчетата, където играха всеки срещу всеки. Първите двама от всяка група оформиха финалните осмици, които се играха във формат 2 от 3 сета до 4 гейма.

9.09.rosi2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: