МУ-Плевен посреща 360 първокурсници

08.09.2015 14:16

24.07.mu

След успешно проведената кандидатстудентска кампания 2015 Медицински университет – Плевен попълни след трето класиране всички места за обучение по държавна поръчка за специалностите на трите факултета и Медицинския колеж. За шеста поредна година висшето училище обяви и прием платено обучение за специалност «Медицина» и за бакалавърските специалности, към които кандидатите проявяват най-силен интерес, информират от пресцентъра на вуза.

За академичната 2015/2016 година общо 360 първокурсници с прием след средно образование ще стартират своето редовно обучение по държавна поръчка и срещу заплащане. Новоприетите медици са 129, от които 90 български граждани по държавна поръчка, 7 – чуждестранни граждани с българско самосъзнание от Молдова, Украйна, Сърбия и Македония, приети от Министерството на образованието по Постановление на Министерски съвет и 32 български студенти, приети „Медицина” срещу заплащане.

Общият брой студенти, приети за обучение след средно образование във всичките 8 бакалавърски специалности на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж е 231. От тях общо 7 първокурсници са записани в платен курс на обучение по специалностите „Медицинска сестра”, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” и „Помощник-фармацевт”.

Медицински университет – Плевен продължава приема на документи на кандидати след завършена степен на висше образование за магистърската програма „Обществено здраве и здравен мениджмънт”, задочно обучение. За новата учебна година във факултет „Обществено здраве” са приети също и 66 студенти в задочна форма на обучение по бакалавърската и магистърската програми на специалност «Управление на здравните грижи».

Академичното ръководство на Медицински университет – Плевен организира за новоприетите 360 студенти-първокурсници и техните близки, за преподавателите и служителите на висшето училище Тържествено откриване на академичната 2015/2016 година на 14 септември 2015 г., понеделник, от 10 ч в аудиториум „Магнум” на Втора клинична база.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: