Обявиха шестото издание на Националния литературен конкурс „Петър Ковачев“

07.09.2015 10:00

7.09.konkurs

Тази година в Плевен за шести път ще се проведе Национален литературен конкурс „Петър Ковачев”, който се посвещава на големия плевенски писател и журналист Петър Ковачев. Конкурсът се организира от Община Плевен под патронажа на кмета на града.
Участието е анонимно, като могат да участват лица над 18-годишна възраст в следните категории: поезия-стихотворение, проза- кратък разказ, есе, драма и журналистика. В конкурса участват произведения, които не са публикувани. Творците могат да участват в трите категории. Във всяка една от категориите се представят с едно произведение.
Творбите се изпращат не по-късно от 30 септември, напечатани в четири екземпляра. Името, адресът, телефонният номер и имейлът на участника се запечатват в малък ненадписан плик. Творбите и пликът с личните данни на автора се изпращат в голям плик на адрес: 5800 гр. Плевен, пл. „Възраждане” №4, ЦАОГ, Община Плевен, НЛК „Петър Ковачев”.
Постъпилите творби се оценяват от 3-членно жури, утвърдено със Заповед на кмета на Община Плевен. Авторът, определен за носител на Националната награда „Петър Ковачев”, във всяка категория получава парична премия в размер на 400 лева и диплом от Община Плевен. Журито има право да определи поощрителни награди – диплом от Община Плевен, предметна награда и/или парична сума. Победителите в конкурса ще получат уведомителни писма до 30 ноември. Церемонията по награждаването ще се състои през декември.
За контакти: 064 881 290 – отдел „Образование и култура”, Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: