Празниците на Белене започват днес

03.09.2015 9:45

27.08.belene

Куп прояви са включени в програмата за отбелязването на празниците на Белене, които ще се проведат от днес до 6 септември, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Мероприятията започват днес, в 11:00 часа с откриване на изложба „Плетива и гоблени от ръцете на Пенсионерски клуб „Надежда”. Утре в 9 ч. ще се проведе церемония по именуване на Спортна зала по борба „Тодор Генчев”, а от 10:30 часа е предвиден турнир по борба “Петър Мънев” с участието на спортните клубове ”Класик” – Белене, “Ботев” – Враца, “Черноморец“ – Бургас, “Оряхово”, „Левски” – София и „Селановци”. Домакин на събитието ще е стадион „Гигант“. В 11 ч. проявите продължават в Обредната зала с публично представяне на Алманах “100+ причини да се гордеем, че сме беленчани”, както и на новата стихосбирка на Божидар Богданов „Птеродактили” (пейзажна лирика от Дунав). В 16:00 часа на алеята пред Община Белене ще бъде открита фотоизложба “Белене – калейдоскоп на времето”, в 18 ч. на сцена до стадиона започва Мото Рок фест, а в 19 ч. на площад „България“ е официалното откриване на празниците. Концерт ще изнеса ФА “Димум”, самодейци и изпълнители от община Белене, Етрополската духова музика.
На 5 септември, събота, проявите ще започнат в 10.30 ч. пред Община Белене с „Прощъпалник“, а от 11 ч. на пл. „България“ демонстрация ще представи Йога клуб “Лотос” – Плевен. В 18 ч. е втората част Мото Рок феста, а от 19:30 часа на площада започва музикална програма с фокуси, клоуни и други изненади. Финал на празничния ден ще бъде поставен в 21 ч. пак на пл. „България“ със спектакъла „Болярите на танца”.
На 6 септември от 10 ч. на площада пред ОДК ще бъде открита изложба на творчество на децата от лятната група при ОДК, а половин час по-късно пак там ще има детско шоу с аниматори и велосъстезание. От 20 ч. на площада започва концертът на Квартет “Интро”, от 21.30 ч. ще забият Б.Т.Р., а финалът ще бъде поставен с празнични илюминации.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: