Кандидат-шофьор от Левски пробвал да извади книжка с копие менте на диплома

01.09.2015 12:59

Driver1

Условна присъда е получил мъж от град Левски, опитал се да си извади шофьорска книжка като представил фалшиво копие на диплома за основно образование.

До наказанието на М.Ю. се е стигнало след одобрено от Районния съд в Плевен споразумение, постигнато между прокурора по делото и адвоката на подсъдимия.

М.Ю. се е признал за виновен, че за периода от 30 септември 2013 год. до 15 ноември същата година в гр.Плевен, при условията на продължавано престъпление, съзнателно се ползвал от неистински официален документ за завършено образование – копие на свидетелство за основно образование, на което било придаден вид, че е издадено от СОУ „Стоян Заимов”-Плевен, заверено с частта „Вярно с оригинала!” и подпис, положен от обвиняемия. От М.Ю. не може да се търси наказателна отговорност за самото съставяне на фалшивия документ, се посочва в материалите по делото.

Кандидат-шофьорът представил документа менте пред управителя на автошкола в Плевен, пред инспектор в Регионална дирекция „Автомобилна администрация” – Плевен и пред системен администратор в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – гр.Плевен.

Наложеното наказание на М.Ю. е шест месеца лишаване от свобода, отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Определението на Районния съд в окончателно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: