Крадец отмъкна посред нощ две творби от дома на скулпторите Убавка и Костика в Долни Дъбник

31.08.2015 18:56

31.08.kostika

Нагъл крадец е проникнал в дома на популярното творческо семейство Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика в Долни Дъбник и е задигнал две скулптури. Това научи „Плевен за Плевен“ от популярните автори. Обирджията е влязъл през прозореца на банята и първоначално е взел три творби, но измъквайки се от дома, изтърва едната. Така, в крайна сметка, успява да открадне „Античен мотив“ и „Икар“ – и двете дело на Костика.
„Бях будна, чух някакъв шум и излязох от спалнята. Костика ми каза, че той е ставал и се върнах в стаята при двете ни внучки. Добре, че не слязох на долния етаж, защото можеше да стане страшно“, разказа Убавка Тончев. Според семейството, не е изключено кражбата да е била осъществена по поръчка, защото по думите на авторите, ако крадецът е търсил просто метал, няма да влезе в къщата, а в ателието. Грозно е – творецът твори, за да показва и радва, а не да се заключва и крие, категорична е Убавка.
Всеки, който разполага с информация за скулптурите, може да се свърже с нас на електронната поща на „Плевен за Плевен“[email protected].

#тагове:

НАЙ-НОВИ: